torstai 5. huhtikuuta 2018

Galaxy far, far away..


Aikoinaan, kauan, kauan sitten , jossain kaukaisessa ajassa ostin Torista led valaisimen.
Myyjä oli varmaankin pistänyt kaiken tarmonsa peliin tunkiessaan valaisinta puolet pienempään laatikkoon, propsit siitä, mutta perille ehjänä tuli ainoastaan valaisimen runko. Harmituksen voima oli suuri sisälläni mutta ei niin suuri että olisin jaksanut asialle mitään tehdä. 
Hyvä näin, nyt vuosien jälkeen päästin sisäisen pikkupoikani irti ja tein itselleni plafondin kuvun. Teema saattaa jonkun vääräleuan mielestä olla lainatun jostain suositusta elokuvasarjasta mutta itse en ole moisesta tietoinen. :)  Kuuhan se siinä möllöttää..silloin kun se ei ollu vielä ihan valmis.

Liikkeelle lähdin liimaamalla pyökkilistan paloja pyöreään muotoon vanerialustalle. Apuna käytin myös viimeistelynaulainta. Ladoin palat niin että niiden väliin jäi reilu rako.
Työstössä käytin pyöritettävää jigiä joka oli nopea tehdä ja samaa jigiä (a.k.a. malline) pystyi käyttämään vannesahan raakaleikkauksessa ja yläjyrsimen muoto- ja läpijyrsinnöissä.
Itse silhuettikuva on poltettu lasertekniikalla. Valkoinen akryylilevyn sain ostaa  paikalliselta erikoisliikkeeltä ja se on nimenomaan soveltuva led-valaisimiin valon hajottavuus-ominaisuuksiensa puolesta.

Pintakäsittelynä tuo jo itselleni suosikiksi muodostunut Osmo öljyvaha, sävy Noki. Sävy sopii teeman synkkyyteen (kuu on synkkä)  mutta mielestäni pinta kaipasi päälleen lakan ja se osoittautuikin syventävän mukavasti sävyjä ja tuovan puun kuviot näkyviin.

Valaisimen voima on suuri, tunsin sen silmissäni lamppua tuijotellessani.. Puolisen tuntia jaksoin ja palasin pimeän puolelle. 😎






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

My grande co...cajones!

Muheva tauko blogin kirjottelussa johtuu näennäisesti kiireisestä syksystä ja alkutalvesta. Yrityksen perustamistoimet ja siihen liittyv...