maanantai 7. toukokuuta 2018

Viiniä, suolaa ja ripaus pippuria



Ystävättärelläni oli ongelma. Keittiön muokkaamisesta oli jäänyt yläkaapiston päätyyn ikävä pala käsittelemätöntä seinää joka tuli nyt peittää hyllyllä. Tuon valmistamisen sai allekirjoittanut tehtäväkseen ns. sivussa, vasurilla pyöräytettävänä lisähommana..
Toiveissa oli alunperin avohylly mutta kun tuo kaistale oli vain 130mm leveä, se rajasi vahvasti hyllyn toiminnallisuutta.
Lisäksi toiveena valkoinen väri joka sopii siis keittiön muuhun värimaailmaan.
Niin ja ei niinkään toiveena vaan vaatimuksena oli myös se että sen on oltava hieno. 😊

Hyllyä miettiessä kyseeseen tuli oikeastaan lokerikko joka on kapea ja syvä, joten idea kaapistoon integroidusta viinihyllystä sai alkunsa. Tokikaan tuo ei ole ideaali paikka viinien säilyttämiseen mutta kyseessä onkin enemmän esteettinen elementti.

Toisen funktiomahdollisuuden tarjosi lokerikon sijainti välittömästi hellan vieressä... tästäpä ajatus mausteiden tuomisesta kädenulottuville.

Tuon tyyppinen hyllykkö kannattaisi tietenkin tehdä valmiista liimapuulevystä mutta otin työn harjoitteena joten valmistin kokonaisuuden koivusta, alusta alkaen itse liimapuulevyni tehden.

Lisäksi lähti kytemään idea maustetelineestä ja kokeilunhalu yhdistettynä pieneen pellepelottomuuteen toi projektiin mielenkiintoa jota huomaan yleensä näissä kaipaavani.
Jotain erikoista on tekeleisiin liitettävä ja kun nyt kouluaikana tuo on mahdollista niin mikönottei.. saattaapa niistä joitain tutkinnonosiakin hätätapauksessa irrota.

Jossain vaiheessa projektia aloin epäröimään kokovalkoista hyllyä ja kysyinkin ystävättäreltäni voiko hyllyyn jättää puisia elementtejä koska mielestäni juuri nuo detaljit luovat osaltaan tuota erikoisuutta jolla erotutaan lastulevyroskasta. Sain luvan ja lisätoiveen tammensävystä... no olin jo ehtinyt palikat tehdä koivusta mutta ainahan niitä pystyy sävyttämään. Tämän lupasin tehdä ja näin jälkikäteen mielestäni tuo tammen harmahtava sävy sopii hyvin yhteen myös valkoisen kanssa.

Jostain syystä käsistäni tahtoo väkisinkin syntyä rustiikkisen tyylin vivahteita, niin tässäkin koivupalojen värjäyksessä mutta ainakin itseni mielestä nuo sopii mainiosti ja omalta osaltaan lisää osien mielenkiintoisuutta. Toivottavasti tilaaja on samaa mieltä.. 😏

Maustelokero lähtikin sitten lapasesta.. Lopputulemana popup-perusmausteet.. suola ja pippuri puutukissa.  Mekanismina magneettinen ponnahdussalpa jonka avulla siis maustepurkit ponnahtavat painamalla viinihöyryisen kokin käytettäväksi. 😁
Itse säiliöt on tuunattu tyhjistä McCormikin maustepurkeista. Korkit peitelty laserilla leikatuilla vaneriosilla.






Kuvia valmistusvaiheista:


Liimapuulevyjen tapitusta
Kasausliimaus, toinen pyoli kyljestä liimattiin vasta maalauksen jälkeen.

PopUp maustemekanismin rakentelua

Siellä he odottavat painallusta.

Laseroinnilla opasteita viinipullolle

Petsivärillä harmaa tammi ja päälle vesiliukuinen lakka

Magneettien vastaosat epoksiliimalla purkin pohjaan.


Epoksilla myös alkuperäiset korkit kiinni uusiin laserleikkattuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

My grande co...cajones!

Muheva tauko blogin kirjottelussa johtuu näennäisesti kiireisestä syksystä ja alkutalvesta. Yrityksen perustamistoimet ja siihen liittyv...