keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Painakkeehan puuta..

Opiskelunaikani ensimmäinen huonekalu valmistui juuri. Jeppis!






































Jakkaran esikuva valittiin ryhmänä valokuvien perusteella ja valinnan pohjalta lähdettiin siitä suunnittelemaan omaa versiota.


Suunnittelun pohjaksi valikoitunut jakkara. (Pinterest)



Esikuvana oli hyvin rustiikkinen, kaarevalla istuinosalla ja kahdella lankkujalalla seisova matala jakkara. Siitä huokui talonpoikaishenki ja toisaalta muotokielessä oli myös jotain Japanilaista.. nämä lähtökohdat mielessä lähdimme suunnittelemaan jotain jossa tuo alkuperäinen henki säilyisi mutta johon saisimme myös jotain omaa.
Lisäksi tehtävänantona oli sisällyttää jakkaranvalmistukseen käsin valmistettu läpiliitos.

Suunnitelmista saatiin lopulta aikaan 1:1 piirustus. Lisäksi tehtiin myös täysikokoinen malli finnfoamista jotta pystyttiin toteamaan huonekalujen suhteiden ja muotojen sopivuus.



Suurin osa valitsi materiaalikseen koivun. Yksi ryhmästä kallistui mäntyyn jonka ansiosta näimme materiaalien erot niin työstövaiheissa kuin lopputuloksessa. Kumpikin materiaali sopi hyvin tuotteeseen.




Lähtökohtaisesti minulla, kuin myös ryhmän muillakin jäsenillä, oli luulo jakkaran valmistuksen yksinkertaisuudesta.. tämä osoittautui kuitenkin harhaluuloksi johtuen jakkaran kaarevista muodoista ja kulmista joista harva, jos ainutkaan oli 90 astetta.
Tämä yhditettynä läpitappiliitoksiin aiheutti haasteita pitkin valmistusta.
Nuo haasteet loivat kuitenkin erinomaista oppia valmistustekniikoista kuten myös suunnitteluvaiheessa tehtyjen valintojen vaikutuksesta valmistukseen.






































Erittäin onnistunut harjoite siis! Oma kappaleeni löytää paikkansa eteisjakkarana johon se soveltuu hienosti korkeutensa ja tukevuutensa takia. Myös muotokieli sopii taloni henkeen ja kunhan jakkara kotiutuu niin lisään siitä kuvan omassa ympäristössään.
Siihenhän se oli niinkun pikkusen suunniteltukkin...

Alla pieni videoklippi valmistusvaiheista. Musiikkina Pelleparaati joka sopii ryhmälle kuin pellenenä päähän. :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

My grande co...cajones!

Muheva tauko blogin kirjottelussa johtuu näennäisesti kiireisestä syksystä ja alkutalvesta. Yrityksen perustamistoimet ja siihen liittyv...