lauantai 10. maaliskuuta 2018

Keittiöntuolit, maalaus ja verhoilu



Pöytäprojektin sivujuonteena tarjoutui allekirjoittaneelle mahdollisuus harjaannuttaa lisää itseään ruiskumaalauksen saloihin ja kevyesti myös verhoilun kiemuroihin.
Uuden pöydän kavereiksi haluttiin jättää kuudet keittiöntuolit joiden väri ja verhoilu piti uudistaa.
Ei välttämättä taloudellisesti järkevää näinä massatuotannon aikoina mutta harjoittelun näkökannalta erittäin hyvä. Kuusi tuolia aikaansaa tarpeeksi toistoja ja tuolin selkänojan tiheät "puolat" lisäsivät vaikeusastetta.
Lisäarvona voi tietenkin pitää sitä että tuolit saivat näin muutaman lisävuoden elinkaarelleen.. 👍

Projekti alkoi istuinosan purkamisella ja runko osan kevyellä pintahionnalla.
Hionnalla saadaan hyvä tartuntapinta uudelle maalille. Muuten tuolit olivat suht hyvässä kunnossa. Pakkelointia ei näihin tarvittu.

Tuolirungot hiottuna odottamassa maalausta.

Rungot maalasin kahteen kertaan 2-komponettisella alkydi-aminohartsipohjamaalilla ja päälle 1 kerros saman valmistajan pintamaalia sävynä F157, maalarinvalkoinen.
Sopivan viskositeetin löydyttyä viskositeettikupin ja kellon avulla, maalaustyö onnistui verrattain hyvin. 
Avainsanoina suunnitelmallisuus ja maalausjärjestys. Varsinkin pintakerroksen kanssa järjestelmällisyys auttaa varmistamaan joka paikan maalaamisen koska valoinen maali valkoisessa taustamaalissa aiheuttaa päänsärkyä ylenpalttisesta siristelystä. Hyvin suunniteltu ja järjestelmällinen maalausjärjestys minimoi myös ohiruiskutuksen.
Tässä vaiheessa korostuu välineiden laatu ja kunto sekä maalauspaikan valaistus. Nämä onneksi koulussamme parasta a-luokkaa.
Oleellisena osana ruiskumaalaukseen liittyykin maalauksen jälkeinen välinehuolto. Huolellinen ruiskun puhdistus ja myös maalaamon siisteyden ylläpito varmistaa seuraavan maalauksen sujuvuuden.




Valkoista, valkoista..
Verhoilu alkoi vanhan kankaan poistolla. Kangas oli niitattu vanerilevyyn ja pehmustekkin oli vielä hyvässä kunnossa joten niittien poiston jälkeen jäi vain kankaan valinta ja uudelleenverhous.
Vanhasta kankaasta sain uuden kankaan määrän ja myös sabluunan uudelle kankaalle. 
Kankaaksi valikoitui vaaleasävyinen raitakuvioinen kangas joka siis soveltuu kestävyydeltään ja puhdistettavuudeltaan juurikin istuimen verhoiluksi.
Kankaan piirrottamisessa täytyy ottaa huomioon kankaan kuviointi niin että se jää istuimeen symmetrisesti. Kun kankaaseen lisää kohdistusmerkit keskikohtiin ja saman istuinlevyyn niin verhoilutyö helpottuu ja kuvioiden symmetrisyys säilyy.

Vanhan verhoilun irroitusta.
Kohdistusmerkit kankaassa ja rungossa. Verhoilun kiinnitys ensin keskeltä ja kuvion symmetrisyyden tarkkailu pitkin työtä.

Ja se on kuin pakasta vedetty.


Pöytäprojektiin sovittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

My grande co...cajones!

Muheva tauko blogin kirjottelussa johtuu näennäisesti kiireisestä syksystä ja alkutalvesta. Yrityksen perustamistoimet ja siihen liittyv...