keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Polku uuteen ammattiin

Puusepäksi suuntautuminen tarkentui viimeisen vuoden aikana kun uuden asunnon hankkimisen ja remontoinnin jälkeen huomasin ideoivani ja nikkaroivani erilaisia huonekaluja ja sisustuselementtejä ja nauttivan suuresti prosessista. Yli sadan vuoden ikäisen puutalon henkeen ei mielestäni sopineet Ikean valmistuotteet ja markkinoilla olevat kiinnostavat tuotteet olivat kalliita joten päädyin itse tekemiseen. Mieltymykseni rustiikkiseen ja teolliseen tyyliin ohjasivat minua käyttämään materiaalina kierrätyspuuta ja koitin löytää tekeleilleni aina jonkin erikoisuuden. Materiaali löytyi usein hylättynä työpaikaltani risojen lavojen ja kaapelikelojen muodossa ja nyt nämä muiden roskat saivat uuden elämän minun kauttani. Samalla törmäsin tuotteeseen jolla saattaisi olla kysyntää nykyistä tarjontaa enemmän joten myös liikeidea alkoi hahmottua sumuiseen päähäni. Mutta siitä ehkä tuonnenpana.
Tästä kaikesta syttyi siis halu ideoida ja valmistaa vaativampiakin tuotteita joten keula pystyssä Rasekoon Mynämäelle puupuolen artesaanikoulutukseen.
Alla polun varteen tippuneita "puhdetöitä"
Pesukoneen etulevy jämäpuusta ja kaapelikelasta.

Kaapelikelasta kun meinasi jäädä materiaalia nurkkiin..niin liitutaulut.

Ystävän mökiltä löytynyt mystinen puukiekko.. siis pieni kahvipöytä.

Kaapelikelasta moneksi. Seinäkoriste/valaisin.

Oma harrastehylly



Ensimmäinen "asiakastyö", lahja siskolleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

My grande co...cajones!

Muheva tauko blogin kirjottelussa johtuu näennäisesti kiireisestä syksystä ja alkutalvesta. Yrityksen perustamistoimet ja siihen liittyv...