tiistai 19. syyskuuta 2017

Habitare 2017, markkinatilannekatsaus 👀

13.9.2017

Suuntasimme bussin kohti Helsingin messukeskusta jossa pidettiin vuotuiset Habitare-messut.
Matkalla kävimme nauttimassa sielunravintoa Gallen-Kallela Museossa jossa esillä Tatuoidut taideteokset, valokuvanäyttely jossa tunnetut taideteokset ovat muuttuneet tatuoinneiksi. Hieno museo upealla paikalla ja vaikka itse en varsinaisesti tatuointitaiteen suurkuluttaja olekkaan niin näyttelykin oli mielenkiintoinen. Viereisessä Cafe Zoceriassa ravitsimme vielä maallisen majammekkin herkullisella lounaalla ja matka jatkui.

Itse Habitare-messuille olimme saaneet tehtävän huomioida mitkä puulajit ovat erityisesti esillä tänä vuonna eli siis tunnistaa samalla materiaaleja ulkonäöltä. Itse olin löytävinäni eniten tammea ja tietenkin turvallista koivua mutta yllätyksekseni materiaalivalikoima oli kovin yksimielinen.. olisikohan tilaa toisinajattelijoille?...hmm.

Katsastin myös samalla millaista kilpailua tulevalle yritykselleni oli tarjolla mutta huomasin että esilleasettelijoista ei kukaan edes ollut ajattelemallani markkinaraolla.. hyvä vai huono?..onko sitä rakoa olemassakaan?.. hmmmmmm.

Näyttelyssä huomasin kiinnostuvani tuotteista joissa oli joku "jippo", idea jostain funktiosta tai erikoisesta materiaalivalinnasta, out of the box -ajattelun tuotoksista. Iskut, Maskut, ja Ikeat toimivat sarallaan ihan hyvin mutta heidän tuotteitaan voi käydä ihastelemassa lukuisissa hehtaarimyymälöissä. Olisinkin toivonut vielä enemmän pienien yrittäjien esiintuloa mutta ymmärrettävästi isot messut on myös iso taloudellinen pala pienelle yrittäjälle. Tähän toivoisi apuja messunjärjestäjän puolelta. Toivotaan, toivotaan..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

My grande co...cajones!

Muheva tauko blogin kirjottelussa johtuu näennäisesti kiireisestä syksystä ja alkutalvesta. Yrityksen perustamistoimet ja siihen liittyv...